logo
. . .

Najčešće postavljanja pitanja

Da li kod vas može da hostuje bilo kakva prezentacija?

Ne. Zabranjena je prezentacija sadržaja koji može biti štetan po servere BitLab-a ili bilo koji drugi server na Internetu, kao i postavljanje linkova ka takvom sadržaju na Internetu. Primjeri neprihvatljivog sadržaja: piratski softver, hakerski programi ili arhive, warez sajtovi, irc…

Ne. Zabranjena je prezentacija sadržaja koji može biti štetan po servere BitLab-a ili bilo koji drugi server na Internetu, kao i postavljanje linkova ka takvom sadržaju na Internetu. Primjeri neprihvatljivog sadržaja: piratski softver, hakerski programi ili arhive, warez sajtovi, irc…

Da. Nakon poručivanja usluge dobićete uputstvo za uplatnicu i uplatu možete izvršiti u bilo kojoj pošti ili banci.

Da. Mi smo pravno lice tako da za svaku uplatu izdajemo fiskalni račun.

Usluge realizujemo u roku od 24časa po prijemu uplate, međutim, postala je praksa da sve usluge realizujemo u roku od 1 čas po prijemu uplate tako da istog dana vaš sajt može biti u funkciji.

Da. Ukoliko imate neku uslugu zakupljenu kod BitLab, dobićete obavještenja putem e-pošte. Po potrebi bićete obavješteni putem telefona od strane BitLab prodaje. Zato je jako bitno da dostavite tačne kontakt informacije. Obavještenja se dobijaju 20 dana pred istek usluge.

Kontaktirajte nas i BitLab će izvrši cjelokupno prebacivanje sajta za vas. Ova usluga je besplatna. BitLba će vam otvoriti hosting i prebaciti sajt. Nakon uspješnog prebacivanja sajta, prodaja će vas kontaktirati za izdavanje predračuna za željeni hosting paket.

Tehnička podrška BitLaba funkcioniše preko tiketa jer je to najbrži i najpouzdaniji način za rješavanje problema. Podrška putem telefona se može dodatno uključiti uz bilo koji paket uz doplatu na mjesečnom nivou od 9 KM.

Ukoliko imate probleme pri prijavi na FTP, bazu, e-poštu ili kontrolpanel, velika vjerovatnoća je da ste unijeli pogrešnu šifru. Morate imati u vidu da su polja za login case sensitive (osetljiva na velika i mala slova). Najbolje je da kontaktirate BitLab podršku ukoliko imate problem sa prijavom.

Vjerovatno niste obnovili hosting i domen pa je istekao. Do ovih situacija rijetko dolazi budući da postoji odličan sistem za obavještavanje klijenata, a i prodaja vrši kontaktiranje putem telefona tako da su svi klijenti uvijek obavješteni minimum 20 dana pred istek usluge. BitLab takođe ima pravo da suspenduje hosting u slučaju da je došlo do zloupotrebe ali ćete biti kontaktirani i obavješteni o detaljima čim se zloupotreba ustanovi.

Da. BitLab vrši Backup svih sajtova jednom nedeljno. Međutim, korisnik na sebe preuzima punu odgovornost za sve fajlove na zakupljenom hostingu kao i za održavanje i backup istih. Dostavljanje Backupa na zahtijevae klijenta se dodatno plaća.

NE, kupovina već registrovanog domena nije moguća. Moguće je samo ako pronađete vlasnika domena i on vam ustupi ili proda isti – što je malo vjerovatno.

Domen ističe istog dana kad ste i registrovali domen, samo poslije godinu dana ili više (u zavisnosti na koliko godina ste registrovali isti). Domen kad istekne automatski se zaključava, odnosno ulazi u redemption, ali 27 dana nakon isteka možete produžiti isti. Nakon isteka 27-og dana BitLab neće biti u mogućnosti da vam produži domen.

Potrebno je da obrišete BitLab default stranicu sa vašeg hosting naloga.

Ograničenje u broju poslatih poruka je 500 po satu po domenu.

Postavite vaš sajt u .zip arhivu i pošaljite na office@bitlab.rs, mi ćemo postaviti Vaš sajt za vas.

Da, u svakom trenutku možete zatražiti promjenu hosting paketa, bilo da mijenjate na manji ili veći paket.

Da, pošaljite nam pristupne podatke, i izvršićemo besplatno migraciju za vas.

Usluge aktiviramo odmah nakon evidentirane uplate. Uplate se evidentiraju radnim danima od 12h do 16h. Nakon prijema uplate, registrovaćemo domen koji ste poručili a nakon registracije, potrebno je da se domen propagira, što traje od 24 do 48h.

Kontaktirajte tehničku podršku putem tiketa i navedite naziv domen i nove DNS-ove na koje treba da bude usmjeren domen.

Ne. Ova usluga je besplatna.

DNS1: ns1.bitlab.host - 136.243.201.114
DNS2: ns2.bitlab.host - 78.47.62.214
DNS3: ns3.bitlab.host - 46.105.30.76